Steun bij Rouw en Verlies

Rouw en Verlies 

Na het overlijden van  een dierbare, of na een ander groot verlies, verandert het leven ingrijpend. Eerst moet er van alles worden geregeld. Na die drukke tijd komt leegte, verdriet en gemis. Wat vaak langer blijft, is de behoefte om gevoelens met anderen te delen.

Op twee manieren steunen de vrijwilligers van Humanitas u graag in deze moeilijke tijd. Zij luisteren naar u als voor anderen het leven alweer doorgaat. Gewoon een menselijk steuntje in de rug om u te helpen de draad in het leven weer een beetje op te pakken. Door middel van individuele rouwondersteuning, en in de vorm van ontmoetingsgroepen voor lotgenoten. In Delft en Rijswijks zijn die er elke voor- en najaar. U kunt u te allen tijde aanmelden. 

Ondersteuningsvraag

De dagelijkse leiding van Steun bij Rouw en Verlies is in handen van de projectcoördinator. Nadat u een aanvraag heeft ingediend, zal ze een kennismakingsgesprek met u voeren om te beoordelen op welke wijze Steun bij Rouw en Verlies u kan bijstaan. Ook wordt bekeken welke vrijwilliger het beste bij u past. De coördinator heeft regelmatig contact met de vrijwilligers en is ook uw contactpersoon.

Na het eerste gesprek met de vrijwilliger bepaalt u samen of u met elkaar verder wilt. Daarnaast wordt gesproken over de frequentie van de bezoeken en over de totale duur van de ondersteuning. De gesprekken vinden over het algemeen plaats bij u thuis.

Steun bij rouw en verlies

Ontmoetingsgroepen Delft en Rijswijk

Humanitas organiseert na de zomer in de regio enkele lotgenotengroepen voor mensen in rouw. Er starten groepen na partnerverlies in Rijswijk, en in Delft.  Nieuw is in Delft een groep voor mensen die rouwen om een ouder. Klik hier voor meer info.
U kunt uw belangstelling al melden. Vooraf krijgt u een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Individuele begeleiding

Naast deze Ontmoetingsgroep bij Verlies Partner biedt  Humanitas Steun bij Rouw en Verlies startend op ieder gewenst moment individuele rouw-ondersteuning in verschillende situaties zoals na het verlies van een dierbare, van een relatie, van werk of een ander groot verlies.Aanmelden bij:
Pauline Stadhouders; Coördinator Steun bij Rouw en Verlies in Rijswijk
Tel: 06 51297326; e-mail: rouwenverlies.rijswijk@humanitasdelft.nl

Facebookpagina Rouw en Verlies Delft en Rijswijk

Kijk ook op Facebook

Meer informatie bij de coordinatoren:

Ria Weemaes en Lia Prins: 06-25112970 (Delft); rouwenverlies@humanitasdelft.nl

Pauline Stadhouders: 06 51297326 (Rijswijk);  rouwenverlies.rijswijk@humanitasdelft.nl;