Steun bij Rouw en Verlies

Rouw en Verlies 

Na het overlijden van  een dierbare uit uw onmiddellijke omgeving, of na een ander ingrijpend verlies, verandert het leven. Eerst moet er van alles worden geregeld. Daardoor is er meestal veel contact met de mensen om u heen. Maar na die drukke tijd komt de leegte, het verdriet en het gemis. Wat blijft is de behoefte om gevoelens met anderen te delen.

De vrijwilligers van Humanitas willen u graag verder steunen in deze moeilijke tijd. Zij luisteren naar u als voor anderen het leven alweer doorgaat. Gewoon een menselijk steuntje in de rug om u te helpen de draad in het leven weer een beetje op te pakken.
Dat kan op twee manieren. Door middel van individuele rouwondersteuning, en bij voldoende belangstelling ook in de vorm van een ontmoetingsgroep voor lotgenoten.

Ondersteuningsvraag

De dagelijkse leiding van Steun bij Rouw en Verlies is in handen van de projectcoördinator. Nadat u een aanvraag heeft ingediend, zal ze een kennismakingsgesprek met u voeren om te beoordelen op welke wijze Steun bij Rouw en Verlies u kan bijstaan. Ook wordt bekeken welke vrijwilliger het beste bij u past. De coördinator heeft regelmatig contact met de vrijwilligers en is ook uw contactpersoon.

Na het eerste gesprek met de vrijwilliger bepaalt u samen of u met elkaar verder wilt. Daarnaast wordt gesproken over de frequentie van de bezoeken en over de totale duur van de ondersteuning. De gesprekken vinden over het algemeen plaats bij u thuis.

Steun bij rouw en verlies

Ontmoetingsgroepen Delft e.o.

Elk voor- en najaar begeleidt Humanitas in Delft een ontmoetingsgroep voor mensen die een partner verloren. Deelname staat open voor mensen uit Delft en omliggende gemeenten. U kunt uw belangstelling voor de komende groep - in het voorjaar 2018 - al melden. Vooraf krijgt u een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Ontmoetingsgroepen Rijswijk e.o.

Ook in Rijswijk zijn ontmoetingsgroepen. Neem gerust contact op voor de volgende datum. Lees op de site van Groot Rijswijk meer hierover. 

Facebookpagina Rouw en Verlies Delft en Rijswijk

Kijk ook op Facebook

Meer informatie bij de coordinatoren:

Ria Weemaes en Lia Prins: 06-25112970 (Delft); rouwenverlies@humanitasdelft.nl

Pauline Stadhouders: 06 51297326 (Rijswijk);  rouwenverlies.rijswijk@humanitasdelft.nl;