Home-Start en Home-Start+

 

Direct naar: onze vacatures Gezinsmaatjes

 

Home-Start Rijswijk

En wat houdt Home-Start/Home-Start+ in?

Home-Start en Home-Start+ zijn programma's voor praktische en lichte opvoedingsondersteuning. Goed getrainde vrijwilligers met opvoedervaring bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind onder de 15 jaar. In de gezinnen mogen ook oudere kinderen zijn. De vrijwilligers bieden een luisterend oor en ondersteunen de ouders op grond van gelijkwaardigheid en vrijwilligheid. Basis voor deze ondersteuning is vertrouwen in elkaar. Humanitas Delft biedt Home-Start en Home-Start+ aan in Delft en Rijswijk. Overigens, mensen uit Pijnacker-Nootdorp kunnen terecht bij Humanitas Zoetermeer.

Steuntje in de rug

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk. Elke ouder maakt weleens moeilijke periodes mee. Als het even niet zo goed gaat, kunnen daar allerlei oorzaken voor zijn. Misschien is er sprake van ziekte, zijn er relatieproblemen, gaat het financieel niet goed of vertoont uw kind moeilijk gedrag. U kunt zich onzeker voelen over hoe je bepaalde dingen moet aanpakken of u kunt het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. Wat de reden ook is, hulp vragen bij de opvoeding en alles wat daarbij komt kijken is niet ongewoon. Het geeft aan dat u om het gezin geeft en de situatie wilt verbeteren. Het kan een opluchting zijn als iemand een steuntje in de rug biedt. En een moeder die goed in haar vel zit, is een betere moeder.

Vraag naar deze ondersteuning

Na uw aanmelding, telefonisch, via de email of een verwijzer, volgt er bij u thuis een kennismakingsgesprek met onze coördinator. Zij kijkt samen met u wat uw vragen en verwachtingen zijn bij de inzet van de vrijwilliger. Op grond daarvan zoekt zij een vrijwilliger die hierop kan aansluiten. Afhankelijk van beschikbare vrijwilligers wordt u snel of wat later in de tijd gekoppeld. De coördinator stelt u vervolgens voor aan de vrijwilliger. Als u en de vrijwilliger denken met elkaar verder te kunnen, start de ondersteuning. De vrijwilliger komt dan eenmaal per week 2,5 tot 4 uur bij u thuis. Afhankelijk van uw behoefte duurt de ondersteuning drie maanden tot ongeveer een jaar. Tussentijds bespreekt de coördinator het verloop van de ondersteuning met u en de vrijwilliger. De ondersteuning eindigt met een afsluitend gesprek waarbij u met elkaar terugkijkt over de afgelopen periode.

kinderen

 

Wilt u informatie over de vacature van dit vrijwilligerswerk of wilt u zich aanmelden voor Humanitas Home-Start/ Home-Start+ in Delft of Rijswijk? Neem dan contact op met de coördinatoren:

Voor DelftIna Gebuijs: mobiel nummer:06 124 610 90 per email: i.gebuijs@humanitas.nl

Voor RijswijkJanine Gilliot: mobiel nummer: 06 510 49 569 per email: j.gilliot@humanitas.nl

Meer informatie Home-Start kan ook ingewonnen worden via de website www.home-start.nl

Meer lezen? Bekijk hier een interview op de site van Delft op Zondag

De websitepagina van Home-Start/Home-Start+ Delft; 
De websitepagina van Home-Start/Home-Start+ Rijswijk.

Aanvragers uit Pijnacker-Nootdorp kijken op: Humanitas Zoetermeer.

Vrijwilliger worden bij Home-Start en Home-Start+? 

Lees meer in onze flyer.

Je bent van harte welkom om vrijwilliger te worden bij Home-Start en Home-Start+ in Delft of Rijswijk. Er starten regelmatig trainingen voor nieuwe vrijwilligers.