Vrijwilligers Humanitas ontdekken charmes Delft

Ruim 200 vrijwilligers en medewerkers van het district Zuidwest (Zuid-Holland en Zeeland) van Humanitas vierden zaterdag 15 september hun jaarlijks uitje. Dit jaar was Delft uitgekozen als plaats van bestemming. Het door de afdeling Delft van Humanitas georganiseerde programma was zodanig samengesteld dat de charmes van Delft volop konden worden ontdekt.

Eerst werd verzameld in het IHE-gebouw aan de Westvest, waar na een kort ochtendprogramma en de gezamenlijke lunch, de vrijwilligers in verschillende groepen konden deelnemen aan allerlei activiteiten. Zo was het mogelijk een rondvaart door de grachten te combineren met een puzzelwandeltocht of een bezoek aan het Prinsenhof, of de Oude- en Nieuwe kerk. Ook konden vrijwilligers kiezen voor een rondleiding in de Botanische tuin en het Science Centre van de TU. Verder stonden een bezoek per watertaxi aan de Porceleyne Fles en een historische stadswandeling met een rondleiding in het Vermeercentrum op het programma. 

Saillant detail: alle beschikbare rondvaartboten in Delft waren door Humanitas gecharterd. Toeristen en dagjesmensen moesten daardoor even aan de kant blijven staan. 

Vrijwilligers van Humanitas zetten zich in voor mensen die het even niet in hun eentje redden, bijvoorbeeld bij het op orde brengen van de financiële administratie of bij het ondersteunen van mensen die een dierbare hebben verloren. Voor al dat belangeloze werk kregen ze in Delft de waardering die ze verdienen.

RS/sep. 2012

Klik hier voor het fotoverslag van deze dag.