Humanitas wil problemen breed bespreekbaar maken

Tijdens haar werkbezoek aan de afdeling Delft Rijswijk Pijnacker-Nootdorp van Humanitas op donderdagmiddag 15 oktober lichtte landelijk Humanitasdirecteur Eva Scholte de toekomstplannen van deze sociaal-maatschappelijke vrijwilligersvereniging toe. Zij benadrukt dat Humanitas-vrijwilligers bij mensen thuis komen en ze wil dat Humanitas over de daar gesignaleerde problemen breed gaat communiceren.
Humanitas ziet nu al, niet alleen in deze regio, maar in het hele land een sterke groei van onder meer haar Thuisadministratie.
De organisatie ervaart een toenemende vraag aan geschoolde en goed begeleide vrijwilligers die mensen in de financiële problemen tijdelijk bijstaan, om hen de eigen regie over hun eigen leven en huishoudportemonnee terug te geven.
Directeur Scholte sprak met het afdelingsbestuur, activiteitencoördinatoren en uitvoerende vrijwilligers. Zij ontving uit handen van afdelingsvoorzitter Carla Jonquière het geïllustreerde jubileumboekje Humanitas Delft Zeventig jaar vrijwilligerswerk
- Groot Rijswijk en De Rijswijkse Krant hebben dit bericht in hun editie van deze week meegenomen.