AD Delft meldt: Delftenaar in geldnood krijgt stevige hulp

"Vier organisaties gaan intensiever samenwerken om Delftenaren te ondersteunen op financieel en administratief gebied," zo schrijft het AD schrijft op haar website (3 juli 2017). "Humanitas, Delft voor Elkaar, de gemeente Delft en ISOFA (Interkerkelijke Stichting voor Ondersteuning bij Financiën en Administratie) hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Volgens Delft voor Elkaar neemt het aantal burgers dat dit soort ondersteuning nodig heeft toe, omdat er meer Delftenaren zijn die rond de armoedegrens leven. Delft voor Elkaar merkt dat hierdoor het aantal hulpvragen toeneemt, net als de complexiteit van die hulpvragen.

Vrijwilligers van Delft voor Elkaar kunnen mensen helpen om de grip op hun financiële situatie terug te krijgen. De hulp die daarbij wordt geboden verschilt van het organiseren van spreekuren en workshops tot het geven van persoonlijke begeleiding.

Schulden

Bij het bieden van hulp wordt samengewerkt tussen de vier partnerorganisaties. Iemand kan bijvoorbeeld eerst begeleid worden om problemen met schulden op te lossen. Daarna voorkomt een vrijwilliger van een andere partnerorganisatie dat er nieuwe problemen ontstaan.

Er werd al langer 'achter de schermen' samengewerkt tussen de vier Delftse partnerorganisaties, maar dat is nu dus ook officieel bekrachtigd. Met de overeenkomst geven ze aan zich in de toekomst te willen blijven inzetten voor Delftenaren die financiële of administratieve hulp kunnen gebruiken. (BRON: http://www.ad.nl/delft/delftenaar-in-nood-krijgt-stevige-hulp~ab7d1e03/ ).